vrijdag 13 september 2013

WELKOM!


Aantal woorden: 254 / Geschatte leestijd: 1 minuut

Welkom op het dak van de wereld of liever, mijn dak van de wereld om precies te zijn. Terwijl het dak eigenlijk hoogstens kan slaan op adembenemende plekken zoals de top van de Sagarmāthā (Mount Everest), is het fysieke uitzicht van op mijn dak wellicht iets minder spectaculair. Het mentale panorama is daarom niet minder uniek.

'Maar wat is in deze overbevolkte en gepolueerde blogosfeer de toegevoegde waarde van een blog als deze?' hoor ik u niet vragen, waarop ik die vraag dan maar aan mezelf stel. Allerminst een eenvoudige kwestie. Ik ga daarom niet eens een poging doen om daarop afdoend antwoord te formuleren. Wel licht ik graag toe wat mij beweegt om te gaan bloggen.

Eigenlijk volstaat daarvoor één woord: passie. De passie voor politiek uit binnen- en buitenland, geschiedenis, cultuur maar ook voor lichtere onderwerpen zoals internet, fotografie en muziek.

Daarnaast is er gedurende mijn recente studies geschiedenis ook (hernieuwde) belangstelling ontstaan voor het schrijven. Ver van misplaatste zelfgenoegzaamheid en met bescheidenheid als betrouwbare adviseur, ben ik me er echter van bewust dat het schrijversambacht veel oefening vraagt. Ook daar speelt het dak van de wereld een rol. De regelmaat en discipline die het updaten van een blog met zich meebrengt, zijn immers een prima oefening om het ambacht verder te leren beheersen.

Al bij al dus reden genoeg om met enthousiasme mijn beschouwingen, opinies en inzichten met u te delen. Rest mij enkel te zeggen dat ik hoop dat u er als lezer evenveel plezier aan zult beleven als ik!

4 opmerkingen:

 1. Wel! Het bloglintje is doorgeknipt! Proficiat! Als je ooit iets meer wil zetten op je blog over de historische ecologie kursus die je hebt gevolgd, zou ik daar veel waarde aan hechten. Ik kom nl uit de wereld van monitoring, en daar heerst een behoefte maar ook gebrek aan data die over langere periodes verzameld zijn. Ecologie werkt nl op verschillende tijdschalen, en om een idee te krijgen over trends, en bv te weten wat de impact van klimaatsverandering is, heb je dus vaak langdurige data nodig. Dat is de wetenschappelijke dimensie. Maar er is ook, net zoals in gezondheid, het gebruik van 'multiple lines of evidence' om een conditie aan te tonen. En in die context zijn historische documenten/feiten soms ook heel waardevol (een van die lijnen dus). Dit alles bij wijze van inleiding, misschien aan aanknopingspunt om een conversatieborduursel te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had al een reactie ingevoerd, maar om een of andere duistere reden, komt die niet door. Ik had gemeld dat ik je graag wou volgen op je al of niet dagelijkse pad naar de schrijfoefeningen. Volger dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk al uit naar de volgende blog posts! Alvast succes met de blog en je verdere studies!

  Jordi

  BeantwoordenVerwijderen